مزایای دارودرمانی کودکان بیش فعال

داروهای درمان بیش فعالی

آنچه می خوانید...

زمانی که صحبت از دارودرمانی کودکان بیش فعال به میان می آید، یکی از اولین سوالاتی که به ذهن والدین می رسد، این است که دارودرمانی در کودکان بیش فعال چه تاثیری دارد؟ آیا می توان با دارو درمانی ADHD را به طور کامل درمان کرد؟ دارودرمانی می تواند درمان موثری برای کودکان مبتلا به بیش فعالی باشد. در روند درمانی قطعا داروهای مورد نیاز نیز از جانب پزشک متخصص تجویز خواهد شد. در ادامه مقاله قصد داریم به هر آنچه والدین لازم است در اینباره بدانند، اشاره کنیم.

چه داروهایی برای درمان بیش فعالی در کودکان مورد استفاده قرار می گیرد؟

داروهایی که معمولا برای درمان بیش فعالی استفاده می شوند شامل محرک هایی مانند متیل فنیدات (ریتالین) یا آمفتامین ها (آدرال) هستند. درمان های طولانی مدت تر در این زمینه می تواند ابزار موثری برای کمک به کودکان برای کنترل و تنظیم هیجانات خود باشد.

اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه تمرکز

دارودرمانی می تواند درمان موثری برای کودکان مبتلا به بیش فعالی باشد، اگر تحت نظارت یک متخصص روان‌پزشکی کودکان انجام شود. داروهایی که معمولاً برای کمک به کنترل علائم ADHD در کودکان استفاده می‌شوند عبارتند از:

  • محرک‌های روانی (مانند متیل فنیدات و دگز متیل فنیدات)
  • داروهای غیر محرک (مانند اتوموکستین و داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای)
داروهای درمان بیش فعالی

دارودرمانی در کودکان بیش فعال چه تاثیری ایجاد می کند؟

این داروها می توانند با بهبود تمرکز و توجه، کاهش فعالیت ها و کمک به سازماندهی کودک در راستای تنظیم رفتار او کمک کنند. با این حال، داروها تنها راه حل برای درمان  ADHD نیستند و باید به این نکته دقت شود که این داروها متناسب با علائم کودک و نیازهای او مورد استفاده قرار بگیرند.

موردی که بیشتر از همه اهمیت دارد این است که شما در رابطه با داروهایی که کودکتان مصرف می کند اطلاعات لازم و کافی را داشته باشید. بدانید کدام روش های درمانی برای کودک شما بهترین است. هر روش درمانی ممکن است چه معایب و عوارض جانبی در کودک ایجاد کند؟ بهتر است در ارتباط با سایر خطرات مرتبط با این دارو ها با پزشک مشورت کنید.

آیا درمان بیش فعالی در کودکان تنها شامل مصرف دارو و  تجویز دارو می شود؟

درمان بیش فعالی در کودکان معمولاً شامل ترکیبی از رویکردها، از جمله اصلاح سبک زندگی، داروها و کاردرمانی است. اصلاح سبک زندگی شامل تنظیم روال های ثابت و روتین و همچنین آموزش فعالانه مهارت های مورد نیاز برای خود تنظیمی رفتارها و احساسات و از جمله تکنیک های افزایش توجه و تمرکز است که همگی توسط کاردرمانگر اجرا می شود. مشاوره و خدمات آموزشی می تواند در زمینه بسيار به کودک شما کمک کند.

بنابراین دارودرمانی تنها بخشی از درمان های موثر در این زمینه به حساب می آید. در صورت عدم پیگیری اقدامات درمانی به صورت کامل، درمان نیز تکمیل نخواهد شد.

نقش ماساژ درمانی برای کودکان بیش فعال

 از چه سنی می توان دارو درمانی کودکان بیش فعال را آغاز نمود؟

آیا از سنین کم می توان دارودرمانی کودک را آغاز کرد؟ این یکی از سوالات متداول والدین است. درمان های دارویی متناسب با سن کودک انجام می شود. برخی از این دارو ها در کودکان 6 تا 12 ساله، نوجوانان و بزرگسالان تا 65 سال تایید شده است. این داروها لازم است به تجویز پزشک باشد. اما دارودرمانی در کودکان زیر 6 سال اندکی متفاوت است. برای کودکان زیر 6 سال، کارشناسان توصیه می کنند که قبل از استفاده از دارو، ابتدا درمان ADHD با کاردرمانی و رفتار درمانی صورت بگیرد. بنابراین در این زمینه کاردرمانی و رفتار درمانی بهترین درمان توصیه شده برای ADHD در کودکان زیر 6 سال است.

عوارض داروهای درمان بیش فعالی

کدام دارو برای درمان بیش  فعالی بهتر است؟

گاهی والدین در ارتباط با داروهای مفید درمان بیش فعالی برای فرزندشان سوال میکنند و دقیقا می خواهند بدانند کدام دوز دارو برای این کودکان مناسب است. در پاسخ به این سوال لازم است بگوییم قبل از تجویز دارو و درمان مناسب لازم است علائم این اختلال به خوبی در کودک شما شناسایی شده و تشخیص داده می شود. سپس داروهای درمانی مناسب بعد از آن تجویز شود.

آیا عوارض داروهای درمان بیش فعالی را می دانید؟

برخی از این دارو ها مانند متیل فنیدات ممکن است باعث سرگیجه، خواب آلودگی یا تغییر در بینایی شود. از جمله عوارض دیگر این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عصبانیت
  • تحریک پذیری
  • بدخلقی
  • سردرد
  • معده درد
  • ضربان قلب سریع
  • فشار خون بالا

از جمله عوارض شایع در این اختلال می توان به تغییرات در اشتها و همچنین اختلالات خواب اشاره کرد.

سخن آخر

دارودرمانی یکی از  جنبه های درمان اختلال بیش فعالی در کودکان است. شاید والدین با خود تصور کنند دارودرمانی می تواند به کودک آن ها آسیب برساند. اما در برخی موارد علی الخصوص در کودکان بالای 6 سال نیاز است دارو درمانی انجام شود. اما درمان این اختلال تنها با دارودرمانی انجام نمی شود. اصلاح اقدمات رفتاری کودکان از جمله سبک زندگی سالم در روند درمان بسیار موثر است.

سوالات متداول

مرکز کاردرمانی دکتر وحید بیاتی

کاردرمانگر - آناتومیست بالینی
کاردرمانی تخصصی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *