بازی کردن و اختلالات حسی کودکلن

رابطه بازی کردن با اختلال پردازش حسی در کودکان

آنچه می خوانید...

رابطه بازی کردن با سلامت جسمی و روانی کودک چیست؟ آیا از نحوه بازی کردن کودکان می توانید به وجود اختلالات درآن ها پی ببرید؟ هنگام بازی، کودکان مبتلا به اختلالات حسی می توانند در مهارت های فیزیکی و یا واکنش های احساسی مورد نیاز در بازی کردن نظیر بازی با اسباب بازی، نوبت گرفتن، توجه، رقابت و غیره دچار مشکل شوند. در این مقاله از سایت دکتر وحید بیاتی قصد داریم درارتباط با رابطه بازی کردن با سلامت جسمانی و روانی کودکان بیشتر بپردازیم. 

رابطه بازی کردن با سلامت جسمی کودک

مشکلات جسمی درکودکان موردی است که بسیار زودتر از مشکلات ذهنی مشخص می شود. چرا که علائم این اختلالات در کودکان مشهود است. کافی است اگر به علائم وجود این اختلال در کودک خود شک کردید، او را در هنگام بازی کردن زیر نظر بگیرید و محدودیت های حرکتی کودکتان را شناسایی کنید. اما توصیه می شود والدین به محض مشاهده هرگونه اختلال جسمی در کودکان برای تسریع در روند ارزیابی و درمان هرچه سریع تر به کاردرمانی مراجعه کنند.

بازی کردن در کودکان ناتوان

رابطه بازی با سلامت روانی کودک

آیا می توان اختلالات حسی را از نحوه بازی کردن کودکان تشخیص داد؟ این یکی از سوالات متداول والدین نگرانی است که می خواهند اختلالات حسی را در کوکشان از نحوه بازی کردن او تشخیص بدهند.

بازی کردن کودکان دارای اختلالات حسی چگونه است؟

درک اولیه پژوهشگران از رابطه بین بازی و اختلالات پردازش حسی این بود که در کودکان با مشکلات پردازش حسی توانایی بازی کردن کاهش یافته است. داشتن مشکلات پردازش حسی می تواند مهارت های حرکتی کودکان را از طرق مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. به علائم زیر در هنگام بازی کردن فرزندتان توجه کنید و در صورت مشاهده آنها دست بکار شوید:

  • فعالیت های بسیار کم در حین بازی کردن
  • ابراز علاقه به بازی های بی تحرک
  • تنفر از بازی های تیمی و با سطح بالای تعامل اجتماعی
  • زمان کوتاه بازی کردن
  • تنفر از لمس کردن اشیا و حتی وسایل بازی

چرا کودکان مبتلا به اختلالات حسی در بازی کردن مشکل دارند؟

شاید این یکی از اصلی ترین سوالات والدین باشد که با وجود علاقه بچه ها به بازی کردن چرا کودکان مبتلا به اختلالات حسی در آن مشکل دارند؟ پاسخ این است که برای درگیر شدن و شرکت در بازی، کودکان از توانایی‌های پردازش حسی، به‌ویژه آگاهی بدنی، تعادل و لامسه استفاده می‌کنند. بنابراین بدیهی است اختلال حسی در بازی کردن کودکان تاثیر داشته باشد.

بازی کردن کودکان مبتلا به اختلالات حسی

کودکانی که اختلالات حسی دارند، محیط های آرام تری را برای بازی کردن ترجیح می دهند. محیط مورد علاقه آن ها معمولا ویژگی های خاصی دارد. کودکان مبتلا به اختلالات حسی، معمولا تمایل دارند در محیط های آرام و بدون نور بازی کنند. بنابراین، هر نوع از اختلالات حسی ممکن است در نحوه بازی کردن کودک تاثیر بگذارد. به عنوان مثال کودکانی که مشکلات پردازش بینایی دارند، ممکن است تمایل داشته باشند در هنگام بازی های مربوط به کاغذ و نوشتار اندازه تایپ و حروف افزایش پیدا کند.

بنابراین در صورتی که والدین هر کدام از این عادت ها را در هنگام بازی کردن فرزندشان مشاهده کردند، لازم است برای بررسی بیشتر و تشخیص اختلالات حسی به کاردرمانگر مراجعه کنند.

مرکز کاردرمانی دکتر وحید بیاتی

کاردرمانگر - آناتومیست بالینی
کاردرمانی تخصصی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *