کاردرمانی در منزل از علت تا تکنیک های درمان

آنچه می خوانید...

کاردرمانی در منزل یک رویکرد موثر و مهم است که به فرد در بهبود و بازسازی قدرت و عملکرد بدنی خود کمک می‌کند، بدون اینکه به محیط بیرونی نیاز داشته باشد. این نوع کاردرمانی شامل انجام تمرینات فیزیکی، توانبخشی، و تمرین درمانی در محیط خانگی است. استفاده از کاردرمانی در منزل می‌تواند به افرادی که به دلایلی نمی‌توانند به مراکز کاردرمانی مراجعه کنند، یا در شرایطی که دسترسی به کاردرمانگر حرفه‌ای محدود است، کمک کند.

علت انجام کاردرمانی در منزل 

علت انجام کاردرمانی در منزل 

انجام کاردرمانی در منزل در شرایط مختلفی ضروری به نظر می رسد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • کودکانی که به دلیل مشکلات حرکتی، بیماری‌ های مزمن یا شرایط دیگر نمی توانند به راحتی به مراکز درمانی مراجعه کنند.
  • انجام کاردرمانی در منزل می‌تواند به افزایش استقلال و خودکارآمدی فرد کمک کند.
  • محیط خانگی برای کودکان محلی است که او را بهتر از هر جای دیگری متوجه پیشرفت خود می‌کند و این ممکن است او را برای ادامه تلاش و تمرینات بیشتر تشویق کند.

مزایای کاردرمانی در منزل 

کاردرمانی در منزل دارای مزایای متعددی برای کودکان است که والدین باید حتما به آن ها توجه داشته باشند. بهتر است که مادر و پدر برای شروع این نوع کاردرمانی با بهترین کاردرمانگر مشورت کنند و از وی آموزش ببینند تا به کودک خود آسیب های روحی یا جسمی وارد نکنند. از مهم ترین مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

👈🏻 افزایش انگیزه و تعامل کودک

👈🏻 تعامل بیشتر بین کودک و افراد مرتبط

👈🏻 ارائه تمرینات و فعالیت‌ های درمانی متنوع در محیط خانه

👈🏻 استفاده از اشیاء روزمره خانه، بازی‌ های تعاملی یا فعالیت ‌های آموزشی در محیط خانه

👈🏻 کاهش هزینه‌های درمان

👈🏻 تنظیم زمانی مناسب با شرایط خواب و بیداری کودک و خلق و خوی وی

کاردرمانی در منزل می‌تواند به والدین و خانواده‌ها اجازه دهد تا در روند درمان فعالانه ‌تر شرکت کنند و از همه مهم تر نقش مهمی در بهبود وضعیت عمومی فرزند خود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: کاردرمانی حسی کودکان

تکنیک کاردرمانی در منزل 

تکنیک‌ های کاردرمانی در منزل با توجه به تشخیص درمان گر و وضعیت بیمار متفاوت است. شما قبل از شروع این نوع کاردرمانی باید ابتدا بسیار خوب تکنیک ها را بشناسید.

تمرینات استقامتی، تمرینات قدرتی، تمرینات تعادل و هماهنگی و انعطاف ‌پذیری به بهبود قابلیت حرکتی، قدرت عضلات، و کیفیت زندگی کمک می‌کنند.

برای کودکان با اختلالات گفتار و زبان، تمرینات گفتاری و زبانی در منزل  شامل بازی‌ های آموزشی، تمرینات تلفظ، تمرینات گسترده‌ سازی و تقویت مهارت ‌های زبانی استفاده می‌شود.

برای کودکان با اختلالات رفتاری، تمریناتی مانند تمرینات تنظیم هیجان و خلق، تمرینات مدیریت خشم، تمرینات مهارت ‌های اجتماعی می‌توانند در منزل انجام شوند.

کودکانی که به تحریک‌ های حسی و حرکتی نیاز دارند، تمرینات حسی مانند فشار و وزن دهی، تمرینات هوازی و تعادل، و تمرینات تنفسی مفید واقع می‌شود.

تمرینات شناختی و توجه شامل تمرین های حل مسئله و بهبود حافظه و همچنین تمرین های مرتبط با تمرکز و توجه در منزل برای کودک انجام خواهد شد.

این تمرینات می‌توانند توسط والدین یا مربیان آموزشی به صورت منظم و با توجه به نیازهای ویژه فرد در خانه انجام شوند. ولی مهم است که توسط بهترین مرکز کاردرمانی در اهواز برنامه‌های تمرینی مطابق با شرایط فرد تنظیم شود.

چه کودکانی کاردرمانی در منزل را باید انجام دهند؟ 

  1. کودکانی که به دلیل مشکلات عصبی، معلولیت ‌های حرکتی، فلج ‌بودن یا بیماری‌ های مزمن نیاز به کمک در حرکت و توانایی‌ های روزمره دارند، بهتر است کاردرمانی در منزل برایشان هرچه سریعتر شروع شود.
  2. برخی از کودکان به دلیل مشکلات تکاملی مانند اختلالات گفتار و زبان، اختلالات رفتاری یا اختلالات توجه و کارکردهای اجرایی نیاز به کمک و مراقبت در خانه دارند.
  3. کودکانی که به دلیل بیماری ‌های مزمن، بیماری‌ های تنفسی مزمن، بیماری ‌های قلبی، بیماری ‌های خونی یا سایر بیماری ‌های مزمن نیاز به کاردرمانی سریع دارند.
  4. کودکانی که به دلیل اختلال یادگیری، اختلالات تکراری، اختلالات رفتاری یا نیازهای آموزشی خاص دیگر نیاز به کمک در زمینه‌ های آموزشی دارند.

کاردرمانی در چند جلسه انجام می شود؟

تعداد جلسات کاردرمانی به عوامل مختلفی از جمله نوع مشکل و شدت آن و همچنین پاسخ به درمان توسط کودک بستگی دارد. برای مثال، برای مشکلات مزمن یا پیچیده ‌تر ممکن است نیاز به جلسات بیشتری باشد تا مشکلات آن بهبود یابند. 

اگر اهداف  درمانی مشخص باشند، تعداد جلسات هم کمتر خواهد بود اما به طور کل تعداد جلسات مشخص نیست ولی معمولا بین دو تا پنج جلسه هستند.

سوالات متداول در مورد کاردرمانی در منزل 

چگونه برنامه کاردرمانی در منزل را باید تنظیم کرد؟

برنامه کاردرمانی در منزل باید توسط تیم کاردرمانی تنظیم شود. این برنامه باید با توجه به نیازهای ویژه و پیشرفت فرد در طول زمان تنظیم شود البته تمرین های مختلف و برنامه مراجع با توجه به پیشرفت او تغییر پیدا می‌کند.

کاردرمانی در منزل به همراه خانواده انجام می‌شود؟

بله، اکثراً کاردرمانی در منزل به همراه حضور والدین انجام می‌شود؛ حضور خانواده می‌تواند در بهبود نتایج کاردرمانی و افزایش مشارکت فرد موثر باشد.

در نهایت….

کاردرمانی در منزل یک رویکرد موثر و مفید برای بهبود و توسعه فعالیت‌های روزمره و عملکرد بدنی بیمار است. انجام تمرینات و کاردرمانی در محیط آرام و آشنای منزل، امکان دسترسی آسان‌تر به این فرایند را برای کودکان فراهم می‌کند حتی ایجاد یک محیط حمایتی و تشویق کننده توسط خانواده، انگیزه و اعتماد به نفس وی را افزایش می‌دهد.

مرکز کاردرمانی دکتر وحید بیاتی

کاردرمانگر - آناتومیست بالینی
کاردرمانی تخصصی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *