تاثیر کاردرمانی درکی حرکتی

کاردرمانی درکی حرکتی و تاثیرات آن

آنچه می خوانید...

کاردرمانی درکی حرکتی در زمینه تقویت مهارت های حسی حرکتی کودکان با بهره گیری از تمرینات ادراکی نتایج فوق العاده ای را به همراه دارد. این نوع کاردرمانی سبب شده تا بین اعضای مختلف مانند چشم و دست، هماهنگی لازم ایجادگردیده و بهبودی در کودک مشاهده شود. این برنامه درمانی تمامی مشکلات این زمینه را با استفاده از تجهیزات پیشرفته، به طور یکپارچه برطرف می‌کند.

 مهارت درکی حرکتی چیست؟ 

 مهارت درکی حرکتی چیست؟ 

مهارت درکی حرکتی توسط سیستم عصبی کنترل می‌شود و اطلاعات حسی از طریق حسگرهای مختلف به مغز منتقل می‌شود. مغز سپس این اطلاعات حسی را تجزیه و تحلیل کرده و به تناسب آن واکنش ‌های مناسبی تولید می‌کند. این مهارت به طور معمول در فعالیت‌ های مرتبط با حرکت، مانند ورزش، رقص، بازی‌های ویدئویی و بسیاری از فعالیت ‌های روزمره استفاده می‌شود.

مهارت درکی حرکتی شامل توانایی درک و تفسیر حرکات بدنی و آگاهی از وضعیت مکانی و حرکتی خود و دیگران در شرایط مختلف است. این مهارت شامل توانایی تشخیص و تفسیر حرکات بدنی، تعامل با محیط اطراف و هماهنگی حرکات بدنی با وظایف و فعالیت‌های مختلف خواهد بود.

این نوع مهارت تأثیر بسیار زیادی بر عملکرد فرد در فعالیت‌ های حرکتی دارد. مهارت درکی حرکتی می‌تواند با تمرین، تمرکز و توجه به جزئیات حرکات بدنی و هماهنگی بین حسگرها و عملکرد عصبی بهبود یابد.

کاردرمانی درکی حرکتی برای چه کودکانی مناسب است؟ 

کاردرمانی درکی حرکتی برای کودکانی که مشکلات و ناتوانی در حرکت دارند بسیار مناسب است. این مشکلات می‌تواند به دنبال عوامل مختلفی مانند ناتوانی یا تاخیر در رشد حرکتی، اختلالات حسی، اختلالات سیستم عصبی، اختلالات توجه و تمرکز، اختلالات ارتباطی و تعاملی و یا اختلالات طیف اُتیسم به وجود آید.

این کاردرمانی به کودکان کمک می‌کند تا مهارت ‌های درکی حرکتی و به طور کلی توانایی ‌های حرکتی و عملکرد خود را در فعالیت ‌های روزمره و آموزشی بهبود ببخشند. این نوع درمان شامل استفاده از تمرینات حرکتی، بازی‌ها، فعالیت ‌های حسی و تمرکز بر توجه به جزئیات حرکات بدنی است.

با کمک کاردرمانی درکی حرکتی، کودکان می‌توانند مهارت ‌هایی مانند تعادل، هماهنگی چشم ودست، تفسیر واکنش ‌های حرکتی و توانایی ‌های درکی حرکتی دیگر را تقویت کنند. این نوع کاردرمانی به طور خاص برای کودکانی که دچار اختلالات حرکتی مانند اختلال توجه و تمرکز، و ناتوانی در رشد حرکتی هستند، موثر است.

برای دریافت مشاوره از بهترین مرکز کاردرمانی در اهواز با شماره ۰۹۸۶۱۳۴۴۳۰۸۹۲ ، ۰۹۸۶۱۳۴۴۳۰۸۹۲ تماس حاصل نمایید.

تاثیر کاردرمانی درکی حرکتی 

کاردرمانی درکی حرکتی تأثیرات مثبت بسیاری روی کودکان با مشکلات ذکر شده دارد. در زیر تأثیرات اصلی این نوع درمان را مورد بررسی قرار دادیم.

✳️ بهبود مهارت‌ های حرکتی: کودکان با مشکلات درکی حرکتی از طریق کاردرمانی می‌توانند مهارت ‌های حرکتی خود را بهبود بخشند. این شامل توانایی ‌هایی مانند تعادل، هماهنگی چشم و دست، کنترل و تنظیم حرکات، توانایی ‌های مکانیکی و سازگاری با فعالیت ‌های روزمره است.

✳️ تقویت توانایی‌ های شناختی: کاردرمانی درکی حرکتی می‌تواند بهبود توانایی ‌های شناختی کودکان را نیز در پی داشته باشد. توانایی‌های تفکر ، توجه و تمرکز، حافظه، حل مسئله و توانایی‌ های شناختی دیگر در این دسته از تاثیرات مهم قرار گرفته اند.

✳️ افزایش اعتماد به نفس: کودکان با مشکلات درکی حرکتی ممکن است با افت اعتماد به نفس و احساس ناموفقیت مواجه شوند. این روش با ارائه فعالیت‌ های مناسب و پشتیبانی روانی می‌تواند موجب بهبود اعتماد به نفس کودکان شود و احساس موفقیت و پیشرفت را به آن‌ها القا کند.

✳️ بهبود تعامل اجتماعی: کودکان با مشکلات درکی حرکتی مشکلاتی در تعاملات اجتماعی و ارتباط با دیگران دارند. با کمک کاردرمانی درکی حرکتی، آن‌ ها می‌توانند مهارت ‌های ارتباطی و تعاملی خود را بهبود ببخشند و به شکل مؤثرتری با دیگران در ارتباط باشند.

افزایش استقلال و خودکارآمدی: کاردرمانی درکی حرکتی با بهبود مهارت ‌های حرکتی و شناختی کودکان، به آن‌ ها کمک می‌کند تا استقلال و خودکارآمدی بیشتری در انجام فعالیت‌ های روزمره و آکادمیک پیدا کنند.

کاردرمانی درکی حرکتی در کودکان چگونه انجام می شود؟ 

روش‌ ها و فنون مورد استفاده در کاردرمانی درکی حرکتی بستگی به نیازها و شرایط هر کودک دارد ولی از مهم ترین آن ها می توان به تمرینات بدنی، تمرینات تناسب اندام، تمرینات تعادلی و تمرینات اصلاحی حرکتی فرد اشاره کرد.

برخی بازی‌ها به عنوان روشی مؤثر در کاردرمانی درکی حرکتی استفاده می‌شود در واقع بازی‌ می‌تواند به عنوان یک ابزار مشوق و جذاب برای تقویت مهارت ‌های حرکتی، تعامل اجتماعی و تمرکز کودکان مورد استفاده قرار بگیرد.

فعالیت‌ های درک حرکتی حسی کودکان را تقویت می کند. این فعالیت‌ ها شامل استفاده از وسایل حسی (مانند توپ‌های حسی، وسایل بافته شده یا وسایل لمسی) و ماساژ می‌شود.

با توجه به تمام موارد گفته شده ایجاد یک محیط حمایت کننده، تشویق به خودباوری، ایجاد اعتماد و استفاده از تکنیک های مثبت ‌نگری در انجام این تمرینات حائز اهمیت هستند. علاوه بر آن همکاری با خانواده و محیط اطراف کودک نقش مهمی در این کاردرمانی ایفا می‌کند همچنین ارائه راهنمایی و آموزش به خانواده درباره فعالیت‌ های خانگی و تمرینات در خانه، هماهنگی با مدرسه و معلمان، و ایجاد فضای حامی در محیط اطراف کودک نیز حتما انجام می‌شود.

سوالات متداول

کودکانی که نیاز به کاردرمانی درکی حرکتی دارند چه علائمی دارند؟

علائم ممکن شامل مشکلات در تعادل و هماهنگی، کنترل ضعیف حرکتی، مشکلات در تنظیم قدرت و سرعت حرکت، مشکلات در کنترل عضلات و مشکلات در تشخیص مکان در فضا می‌شود.

چه نوع تمرینات و فعالیت ‌هایی در کاردرمانی درکی حرکتی استفاده می‌شود؟

تمرینات حرکتی مختلفی مانند تمرینات تعادل، تمرینات هماهنگی دست و چشم، تمرینات مکانیکی و تمرینات تناسب اندام می‌توانند در این کاردرمانی استفاده شوند همچنین، فعالیت‌های حسی و تمرینات تکراری و تقویتی نیز می‌توانند جز روش‌ها باشند.

چه مدت زمانی نیاز است تا بهبود درکی حرکتی در کودکان دیده شود؟

مدت زمان لازم برای بهبود درکی حرکتی در کودکان متفاوت است ولی اگر برنامه‌ های کاردرمانی به طور منظم و به مدت طولانی انجام ‌شود، پیشرفت به تدریج حاصل می شود؛ دقت داشته باشید در برخی مواقع، تقویت و بهبود مهارت ‌های حرکتی نیاز به مدت زمان طولانی‌تری دارد.

در نهایت…

در این مقاله دانستید که رفتار حرکتی کودکان که علامتی از سلامت رشد آن ها است، برای والدین اهمیت بسیار بالایی دارد و اگر با اختلالاتی همراه باشد بایستی کاردرمانی برای وی انجام شود تا از این طریق مهارت های مختلف مثل درک، احساسات و …  تقویت گردد ولی برای انجام هریک از موارد ذکر شده بایستی به بهترین مرکز کاردرمانی مراجعه نمایید تا نتایج مطلوبی را هم دریافت نمایید.

مرکز کاردرمانی دکتر وحید بیاتی

کاردرمانگر - آناتومیست بالینی
کاردرمانی تخصصی کودکان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *