اختلالات زبان شفاهی چگونه است؟ چگونه تشخیص دهم کودک من به اختلالات زبان شفاهی مبتلا شده است؟ این اختلالات ممکن است در تمام عمر فرد باقی مانده و یا تغییر کند. اختلالات زبان شفاهی ممکن است با برخی دیگر از این اختلالات ذهنی و روانی ایجاد شود. از جمله آن ها می توان به اوتیسم اشاره کرد. با این حال خیلی از والدین و کسانی که از این موضوع اطلاع ندارند، می خواهند بدانند که آیا کودک مبتلا به اوتیسم حرف می زند؟ اگر می خواهد در ارتباط با اختلالات تکلم در کودکان بدانید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
اختلال زبان شفاهی چیست؟
انواع اختلالات زبان گفتاری متفاوت است. یکی از انواع آن ها اختلالات زبان شفاهی است. این اختلال در مهارت های اجتماعی فرد در جنبه زبان تاثیر می گذارد. درواقع در همه حوزه های زبانی و نوشتاری ممکن است اختلال ایجاد شود و طیف گسترده ای از مهارت های کودک را تحت تاثیر قرار دهد. عدم توانایی در درک شفاهی سخنرانی ها و همچنین دستورالعمل های زبانی اختلالات دیگری در کودکان ایجاد خواهد کرد.
در چه زمانی ممکن است اختلال زبان شفاهی رخ دهد؟
در برخی موارد ممکن است این اختلالات به همراه سایر اختلالات رخ دهد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اختلالات طیف اوتیسم
- ناتوانی های ذهنی
- ناتوانی های رشدی
- اختلال نقص توجه و بیش فعالی
- آسیب مغزی تروماتیک
- اختلالات روانی و عاطفی
- از دست دادن شنوایی
چگونه اختلال زبان شفاهی را تشخیص دهیم؟
برای تشخیص این اختلال در کودکان باید به علائم دقت کنید. در بیشتر اوقات، علائم این اختلال همراه با اختلالات یادگیری در سال های دبستان و معمولا اول دبستان بروز پبدا می کند. همچنین ممکن است کودکانی که مشکلات خواندن و نوشتن دارند، اغلب با زبان گفتاری هم مواجه باشند. به همین دلیل اگر به موارد مشکوکی در یادگیری کودکتان برخورد کردید، اولین قدم مراجعه به کاردرمانی است.
علائم اختلالات زبان شفاهی چیست؟
شناخت علائم منحصر به فرد اختلالات زبان شفاهی کمی ممکن است دشوار باشد. چرا که این اختلالات معمولا با دیگر اختلالات از جمله اختلالات یادگیری بروز پیدا می کند. اغلب کودکان مبتلا به اختلالات زبان با مشکلات متعدد دیگر در اجتماع و در برخورد با دیگران نظیر اضطراب اجتماعی مواجه می شوند. کسانی که از این نوع اختلالات زبان شفاهی رنج می برند، علاوه بر عدم درک و استفاده درست از گفتار و صحبت دیگران، نشانه هایی دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکل در یادگیری و استفاده از زبان گفتاری و نوشتاری در جنبه های مختلف
- تلاش برای یادگیری و استفاده از حرکات
- مشکل در واژگان، ساختار جمله یا مکالمه
- عدم سازماندهی افکار به شکل گفتار به شیوه درست
- استفاده از جملات کوتاه و ساده
همچین سایر اختلالات مربوط ممکن است به دلیل وجود مشکل در اختلالات نوشتاری در کودکان باشد.
آیا درمان اختلالات زبان شفاهی ممکن است؟
زمان مراجعه در درمان اختلال زبان شفاهی بسیار مهم است. همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، این اختلالات ممکن است تا آخر عمر در زندگی فرد باقی بماند. همچنین ممکن است علائم آن نیز تا حدی بهبود یابد. گفتاردرمانی و کاردرمانی کودکان به شناخت و درمان این اختلالات می پردازد و همچنین با راهکارهای درمانی مناسب استعداد های کودک را تقویت می کند. درمان در کودکی و در سنین کم احتمال بهبودی این اختلال را بالا می برد.
همچنین اگر این اختلالات به دلیل ناتوانی ذهنی و یا دیگر بیماری ها نظیر اوتیسم ایجاد شده باشد، باز هم مراجعه زودهنگام می تواند علائم فرد را کنترل کرده و با تقویت دیگر استعداد ها، مهارت های اجتماعی را بهبود ببخشد. در این زمینه ممکن است نیاز به یک گفتاردرمانگر باشد. در این صورت کاردرمانی کودک
را به مراکز گفتاردرمانی برای کنترل و درمان ارجاع می دهد. بنابراین اگر این اختلالات در کودک شما وجود دارد، وقت را تلف نکنید.
آیا تاخیر در تکلم کودک از نشانه های اختلال زبان شفاهی است؟
گاهی دلیل دیر زبان باز کردن کودک و یا کم حرف زدن او، و نیز استفاده از اصطلاحات ساده، می تواند به دلیل وجود این اختلال باشد. اما باید بررسی های لازم برای تایید صحت این موضوع صورت بگیرد. بنابراین اگر میخواهید در اینباره اطلاعات جامع و کاملی کسب کنید و از سلامت گفتاری کودک خود اطمینان دارید، لازم است هرچه سریع تر به یک گفتاردرمانگر مراجعه کنید.
سوالات متداول در ارتباط با اختلالات زبانی کودکان
به طور کلی دو نوع اختلال زبان وجود دارد. که شامل اختلالات دریافتی و بیانی می شود. کودکان اغلب هر دو را همزمان دارند. کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک کلماتی که می شنوند و می خوانند، دچار مشکل هستند.
اوتیسم و سایر اختلالات در کودکان نظیر ناتوانی های ذهنی باعث ایجاد این اختلال نیز می شود. اگر کودک شما به اوتیسم مبتلاست، بهتر است هر چه سریع تر به یک کاردرمانگر و گفتاردرمانگر مراجعه کنید.
این مورد ممکن است به دلیل وجود مواردی نظیر مشکلات ذهنی، ناتوانی های ذهنی، دیگر اختلالات نظیر اوتیسم ایجاد شود. همچنین ممکن است دلایل دیگری داشته باشد. از جمله آن ها می توان به مواردی نظیر بی عاطفگی و مشکلات افسردگی اشاره کرد.
سخن آخر
اختلالات زبان شفاهی کودکان ازانواع اختلالات زبان گفتاری است که در بسیاری از مهارت های فردی و اجتماعی کودک علی الخصوص در دوران مدرسه، اختلال ایجاد می کند. این اختلالات در دوران مدرسه توسط والدین و مربیان آموزشی شناخته می شوند. در صورتی که هر گونه اختلالات گفتاری در کودک شما وجود داشت، سعی کنید در اولین فرصت به گفتاردرمانی و کاردرمانی مراجعه کنید.